Suomiko kylmä ja tylsä maa?

Suomi on kylmä ja tylsä maa. Lappi on toisaalta eksoottinen ja kiehtova paikka. Näin se on, jos kysyt lähes keneltä tahansa ulkomaalaiselta. Niin paitsi venäläiseltä – heidän mielestään Suomi on ihanasti tylsempi kuin Venäjä. Ja yhtä kylmä eli sekään ei haittaa.

Kun mieheni kertoo brittituttavilleen muuttaneensa Suomeen, ensimmäinen kommentti on aina ”Oh, isn’t it cold there?”. Tähän mieheni sitten vastaa, että itse asiassa Suomessa on tosi lämmin kesällä, usein jopa lämpimämpää kuin Englannissa. Vastaus saa poikkeuksetta hämmästyneen vastaanoton.

Tylsyys on vaikeampi mielikuva muutettavaksi sillä Suomi on todellakin tylsä, eihän siitä pääse yli eikä ympäri. Vai pääseekö?

Tylsä ja kylmä on vaikea lähtökohta kun lähdetään markkinoimaan ja myymään mitä tahansa matkakohdetta. Siinä meille kaikille haastetta! Jokainen meistä, oli sitten matkailuammattilainen tai muuten vain kiinnostunut aiheesta, voi herättää sisäisen matkailun edistämiskeskuksensa henkiin.

Matkailuyrittäjien pitäisi tehdä tämä joka tapauksessa, sillä se on oiva keino hankkia kävijöitä omille sivuille. Kannattaa lähteä keskustelupalstoille ja muille sosiaalisen median tantereille. Tai voi tutkia mielenkiintoisia hakusanoja vaikka Google Trends-palvelusta ja kirjoitella aihepiiristä omalle sivustolleen. Internet on siitä kiva paikka että pienet ja suuret yritykset ja/tai organisaatiot ovat samalla viivalla eikä budjetilla ole niin väliä jos vain intoa ja ideoita riittää!

Tietyt asiat Suomessa kiinnostavat matkailijoita.  Revontulet ja joulupukki ovat ehdottomasti kiinnostavimpia asioita mitä Suomessa voi ikinä kokea.  Tai siis nämä mielenkiintoiset asiat tapahtuvat maassa nimeltä Lapland. Kuuntelen normaalisti töitä tehdessäni BBC Radio 2:ta netin kautta ja näin joulun kuuntelijat haaveilevat usein Lapista. Mutta en ole vielä koskaan kuullut kenenkään haaveilevan Suomesta.

Kyllä meillä täytyy jotain olla jonka voi kääntää positiivisesti hyväksemme. Kaapata netissä harhaileva matkansuunnittelija suomalaisille sivustoille.  Pitäähän meiltä löytyä jotain mitä matkailuyrittäjät Helsingin ja Lapin välillä voivat käyttää apunaan?

Kyllä, se on nimeltään keskiyön aurinko. Keskiyön aurinko on lähes yhtä kiehtova kuin revontulet. Keskiyön auringon näkemisen voi myös taata, mikä on vähän hankalaa revontulien suhteen.  Eikä matkailija ole niin tarkka, näkyykö se keskiyön aurinko juuri keskiyöllä, kunhan on häkellyttävän valoisaa silloin kun muualla maailmassa on hämärää.

Jos auringosta ei saa tarpeeksi juttua aikaan, useimmille matkustajille hirvet ja karhut ovat myös ihmetyksen aiheita.  Ne eivät ole tylsiä ja tarpeen vaatiessa niitä löytyy vaikka Ähtärin Eläinpuistosta, mikä muuten on ulkomaalaisten turistien mielestä tosi kiinnostava kohde – jos vain sinne eksyvät.

Eli Suomi ei ole kylmä ja tylsä maa, vaan täällähän on todella lämmintä ja mielenkiintoista!

Advertisement

Avainsanat: , , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: