Yrityksen sivusto mobiiliystävälliseksi – Googlen GetMoMeter avuksi

Netin käyttö kännykällä on useimmiten turhauttavaa puuhaa. Sivut latautuvat hitaasti ja lukeminen vaatii ylenpalttista zoomailua. Itse käytän nettiä kännykällä yleensä tarkistaakseni viime tingassa osoitetta tai muuta yhteystietoa tien päällä. Eksyneenä sateen ropistessa niskaan on tullut kirottua useampikin nettisivu sinne alimpaa kattilaan.

Kattilan sijasta nämä yritykset voisivat kääntyä Google puoleen. Google näet julkaisi taannoin sivuston, joka auttaa yrityksiä arvioimaan oman sivuston remonttitarvetta mobiiliasiakkaiden suhteen. Google loi GetMoMeter -sivuston Britannian markkinoille, mutta mikään ei estä hyödyntämästä ohjeistusta, statistiikkoja ja yleisinformaatiota täällä Pohjolassakin.

Sivuston tärkein – ja samalla viihdyttävin anti on GetMoMeter – työkalu, jolla voi tarkistaa miltä oma sivusto näyttää älypuhelimella katsottuna. Palvelu antaa myös suositukset ja ohjeistukset kuinka sivustoasi voi parantaa. Ohjeistuksesta voi tallentaa pdf -muotoisen raportin muistin tueksi.

Google on myös antanut yleissuosituksia kuinka oman sivuston saa kännykkäystävälliseksi. Näitä ovat mm.

1.    Nopeus
Sivusto pitää latautua nopeasti ja sen pitää olla helposti silmäiltävä.

2.    Luettavuus
Sivusto pitää olla helposti luettavissa eri olosuhteissa. Teksti tulee nousta esiin taustasta ja sen pitäisi olla luettavissa ilman zoomailua.

3.    Yksinkertaistettu navigointi
Asiakkaiden pitää löytää etsimänsä tieto helposti.

4.    Sivusto käytettävissä kaikilla mobiililaitteilla
Sivusto pitää näkyä hyvin myös näytön eri suunnissa (horisontaalisesti/vertikaalisesti).

5.    Sormiystävällisyys
Älypuhelimia käytetään sormenpäillä, joten sivustoakin pitäisi voida käyttää samalla tekniikalla. Suuret näppäimet toimivat parhaiten.

6.    Helpota ostettavuutta tai yhteydenottoa.
Asiakas on sivustollasi jostakin syystä – helpota hänen elämäänsä ja lyhennä reittiä asiakkaan päämäärään. Tee esimerkiksi puhelinnumeroista klikattavia.

Lue suosituslistaus kokonaisuudestaan täältä (pdf).

Ensi kerralla kun taas manailen sivustoja,taidankin lähettää puhelimellani linkin tuonne GetMoMeterin sivustolle. Pienin askelin ne palvelut paranevat, sillä eikös se ollut niin että pala palalta se norsukin syödään.

Advertisement

Avainsanat: , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: