Monarkkien matkassa

Viime viikolla seurasin Englannin kuningattaren Elisabet II:n vallassaolon 60-vuotisjuhlia sekä televisiosta että sosiaalisesta mediasta. Buckinghamin palatsin edustalla järjestetty suurkonsertti oli juhlinnan näyttävintä osuutta, mutta itselleni hauskinta antia olivat kuitenkin tuhannet  naapurustojen järjestämät katujuhlat ympäri maata. 6 500 katua suljettiin virallisesti katujuhlien takia – tosin todellinen luku lienee suurempi.

Jubilee street party

Photo by Steve Bowbrick

Sosiaalisen median kautta kulkeutuivat Suomeen asti kuvat sateisista ja koleista kokoontumisista Union Jack –lipuin koristeltujen herkkupöytien ääriin.  Britit näyttivät taas kuinka sosiaalisuus on muutakin kuin pelkkää mediaa ja naapurien kanssa voi viettää aikaa ihan kasvotustenkin. Muistan itse 10 vuotta sitten omassa naapurustossani pidetyt kuningattaren 50-vuotiskatujuhlat, jotka tosin pidettiin hiukan leudoimmissa keleissä.

Monarch  -lentoyhtiö on julkaissut timanttijuhlien kunniaksi infograafiin, joka luo katseen viimeisen 60 vuoden lentoyhtiöiden – ja sitä myötä brittiläisen matkailun – kehitykseen.

Nämä kaksi asiaa – brittiläisyys ja lentoyhtiöt – ovat kulkeneet omassa elämässäni hyvin lähellä toisiaan, vaikka ei nyt sentään aivan 60 vuotta. Olin mukana lentoyhtiöiden ylä- ja alamäissä ja kannustin omalta osaltani brittejä lentämään kohti pohjoista synnyinmaatani. Vaikka Suomen reitillä operoivat lentoyhtiöt vaihtuivat välillä kiivaassakin vauhdissa, Monarch pysytteli viisaasti pois operointikuluilta kalliilta Lontoo – Helsinki –reitiltä. Toki syynä oli se, että he keskittyivät lähinnä etelä-Euroopan lomaliikenteeseen.

Mutta olipa liikenteen suunta pohjoinen tai etelä, minusta tämä on kiehtovaa luettavaa kaikille matkailusta kiinnostuneille.


Cheap flights

Advertisement

Avainsanat: , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: