Sohvasurffarit matkaostoksilla

Ruotsin kaupan tutkimusinstituutti nimesi tämän vuoden suosituimmaksi joululahjaksi kuulokkeet, joita voi käyttää älypuhelimien ja taulutietokoneiden kanssa. Samaisen instituutin vuoden 2010 joululahjavalinta oli tämä kyseinen taulutietokone eli tabletti. Koska me suomalaiset seuraamme länsinaapureitamme joskus harkitsevaisesti pienellä viiveellä, uskon että meidän joululahjahittimme tänä vuonna tulee olemaan tablettitietokone.

Itse olen täysin addiktoitunut iPadin käyttäjä ja kiikutan armastani käsilaukussa lähes kaikkialle. Addiktio on tietenkin huono asia, mutta suosittelen kuitenkin lämpimästi kaikille tablettitietokoneen hommaamista. Se tekee surffailusta (ja Angry Birdsien pelaamisesta) niin paljon mukavampaa..

Tutkimustietoa tableteista

Googlen verkkoanalyytiikka todistaa, että en ole ainoa tabletin käytöstä innostunut. Iso-Britanniasta saamieni matkailualan viimeisimpien tietojen mukaan mobiililaitteilla surffailu on lähes nelinkertaistunut edellisvuodesta ja suurimpana syynä kasvuun on tablettitietokoneiden yleistyminen.

Siis kasvua on ollut lähes 400%! Minusta tässä voidaan jo puhua surffailun vallankumouksesta!

couple-with-ipad

Analytiikka tutkittaessa tarkemmin vahvistuu myös se tieto, että tabletteja käytetään kotisohvalla television katselun lomassa tai ohella. Suosituin aika käydä esimerkiksi matkailusivustoilla on sunnuntai-ilta, jolloin on mukava suunnitella perheen kanssa tulevia lomia. Tämän vahvistaa myös Googlen julkaisema tieto:Google_hourly distribution

Tutkimusten mukaan tablettitietokoneiden käyttäjät viettävät 54% kauemmin aikaa sivustolla kuin muilla mobiililaitteilla surffaavat. Tämän lisäksi he ostavat koneellaan yli 20% enemmän kuin tavallista pöytäkonetta käyttävät:

Avarage spend tablet vs

Lähde: Adobe Research over the 2011 US holiday period

Siis nämä sunnuntaisohvasurffaajat eivät ainoastaan tutustu eri matkavaihtoehtoihin, vaan usein he myös ostavat matkansa kotisohvaltaan!

Miten tämä vallankumous surffailu- ja ostokäyttäymisessä vaikuttaa matkailuun?

Ensinnäkin matkailualan sivustojen pitää toimia ja näyttää hyvältä tabletin näytöllä. Aika usein näin onkin, mutta asia kannattaa tarkistaa vilkaisemalla miltä omat sivut näyttävät. Jos sivustolla on pienen pieniä linkkejä tai nappuloita, niitä on hankala näpäytellä sormenpäällä. Tabletti on myös kovin visuaalinen väline, joten sivuston kuvien pitää olla komeita – ja mieluiten suurennettavissa olevia.

Videoita on erityisen mukava katsella tabletilta. On kuitenkin hyvä muistaa, että iPadissa ei ole Flash Playeria. Toisin sanoen, jos sivustolla on Flashilla tehtyä sisältöä, sitä ei voi katsoa iPadilla. Monet suuremmat sivustot, kuten Ylen Areena, ovat tehneet videoiden katseluun iPad-sovelluksen, jolla voi kiertää ongelman. Mutta jos sivustollasi on Flashilla tehtyjä animaatioita, pelejä tai bannereita, ne eivät näy iPadin käyttäjille.

Näitä Flashia käyttäviä sivustoja on monia, mutta esimerkkinä voi antaa vaikkapa Turun saariston sivuston www.saaristo.org. Sivun yläpalkin video ja oikean alaosan videovalinnat on tehty Flashilla, joten sivuston etusivu näkyy hiukan tyhjältä iPadilla katsellessa.

Ja viimeisenä vielä muistuttaisin kaikkein tärkeimmästä asiasta. Sivustolla pitää ostaminen tehdä helpoksi.  Sohvasurffaajalla on halua ja tahtoa tehdä ostopäätös tässä ja nyt, joten mitä helpommaksi ostaminen tehdään, sen parempi.

happy couple holiday

Matka ostettu, joten ei muuta kuin matkalaukkuja pakkaamaan!

Advertisement

Avainsanat: , , , , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: