Esimerkillinen perhematkailukohde ohjaa asiakkaat suosittelusivustoille

Ehkäpä tärkein tapa käyttää sosiaalista mediaa markkinointiponnistuksissa on valjastaa omat tyytyväiset asiakkaat suosittelemaan yritystä ystävilleen. Parasta on tietenkin, että suosittelijat eivät rajaa kuulijakuntaansa pelkkään ystäväpiiriin vaan koko maailma saa tietää hyvästä kokemuksesta.

Matkailualalla parhaimpia keinoja on ohjata asiakkaat TripAdvisoriin, Booking.com:iin tai muuhun vastaavaan. Majoituslaitokset tietävät tämän hyvin, mutta muidenkin matkailualan yritysten kannattaa miettiä kuinka hyötyä tästä ehdottoman tehokkaasta markkinoinnin muodosta.

folly farm iphone milkOlen valinnut malliesimerkiksi perhematkailukohteen Folly Farmin Länsi-Walesissa.

Maitotilallinen Glyn Williams huomasi aikoinaan että ohikulkevat perheet pysähtyivät usein tien laitaan taputtelemaan laiduntavia lehmiä. Tästä innostuneena Mr Williams avasi tilansa yhteyteen pienen Jolly Farm – alueen, jossa lapset saivat katsella lypsämistä, sekä paijata ja juottaa vasikoita.

Neljännesvuosisadassa pienestä toiminnasta on kasvanut perhematkailukohde, joka vastaanottaa vuosittain noin 400,000 vierailijaa. Vaikka lapset voivat edelleen tutustua maatilan eläimin, Folly Farm tarjoaa paljon muutakin nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Alueelta löytyy mm. laajat kiipeily- ja leikkialueet eri-ikäisille lapsille (sekä ulkona että sisätiloissa), klassinen sisähuvipuistoalue 50-luvun laitteineen sekä koko ajan laajeneva eläintarha kirahveineen ja bongoineen.

Perhemme on käynyt Folly Farmilla vuosittain viimeisen kymmenen vuoden aikana. Sanoisin, että Folly Farm on ehkä täydellisin perhematkailukohde, jossa olen koskaan käynyt. Paikka on esimerkillisen siisti, henkilökunta superystävällistä ja joka vuosi nähtävää ja koettavaa on entistä enemmän.

Photos of Folly Farm Adventure Park and Zoo, Kilgetty
This photo of Folly Farm Adventure Park and Zoo is courtesy of TripAdvisor

Vielä kun saisivat ruokapuolen kuntoon (ainainen ongelma lapsikohteissa!), niin paikka ansaitsisi täydet viisi tähteä!

Wales Tourist Board on valinnut Folly Farmin parhaaksi päiväretkikohteeksi vuosina 2005 ja 2010. Perheyrityksen johto, joka ammentaa oppinsa amerikkalaisesta Disney-maailmasta, on tunnustuksensa ansainnut! Kuten muutenkin kaikessa toiminnassaan, yritys on kiinnittänyt erityistä huomiota yksityiskohtiin myös nettisivujensa suunnittelussa sekä toiminnassaan sosiaalisessa mediassa.

tripadvisor winner of excellence 2012Viime aikoina Folly Farm on innostunut ohjaamaan asiakkaat kertomaan kokemuksistaan netissä. Vuosina 2011 ja 2012 paikka on saanut TripAdvisorin Certificate of Excellence – tunnustuksen. TripAdvisorin mukaan ’palkinnon’ saa jos kohteen pisteytys on keskiarvoltaan yli neljä (kun arvosteluasteikko on 1-5). Noin 10 % sivuston kohteista saa tämän tunnustuksen, jota kannattaa sitten käyttääkin aktiivisesti hyödyksi omassa markkinoinnissa.

On olemassa yksinkertaisia tapoja on aktivoida asiakas. Folly Farm on päätynyt käyttämään strategisesti sijoitettuja siistejä ulkotauluja asiakkaiden värväämiseksi markkinointihommiin.

Paluumatkalla autoparkkiin ei voi olla huomaamatta näitä tauluja:

 IMG_0005

IMG_0004

QR –koodeja käytetään todella paljon Britanniassa – sekä printtimainonnassa että ulkomainoksissa.  Kukapa jaksaa enää näpsytellä nettiosoitetta jos sen saa älypuhelimella tai tabletilla ruudulleen lähes automaattisesti!

folly farm qr koodi

Folly Farmilaiset houkuttelevat myös asiakkaita palaamaan pian takaisin. Useat perheet ovat vuokranneet majoituksen viikoksi, joten houkutus puolen hinnan lippuihin lienee melkoinen. Noin 70%  kävijöistä ei ole paikalla ensimmäistä kertaa.

folly farm boomerang

Jos esim. hankkeet etsivät inspiroivaa benchmark-matkakohdetta perhe- tai maaseutumatkailuun, niin suosittelen lämpimästi retkeä kauniiseen Pembrokeshireen. Annan mielelläni lisätietoja ja vinkkejä muista alueen tutustumiskohteista!

Yleiskuvaa  Folly Farmista

Yleiskuvaa Folly Farmista

Avainsanat: , , , , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: