Ruotsalaisten sosiaalisella yhteisöllä muuton paikka

Kirjoittelin tässä taannoin kuinka Visit Sweden päätti lopettaa uutiskirjeensä lähettämisen muille kuin amerikkalaisille. Samalla pohdiskelin kuinka kauan ruotsalaiset viitsivät pitää yllä omaa sosiaalista yhteisöään Community of Swedeniä. Vastaus tähän pohdintaan tulikin pääsiäisen kynnyksellä: Community of Sweden.com tullaan lopettamaan 30.4.2013 mennessä. Niille faneille, jotka eivät ole vielä löytäneet muita kanavia fanitukselleen, on edessä siis muuton paikka.

Community of Sweden aloitti toimintansa loppuvuodesta 2007 eli tässäkin mielessä ruotsalaiset ovat olleet ajan hermoilla. Parhaimmillaan Community of Sweden.com:ssa oli tuhansia jäseniä, jotka latasivat innokkaasti kuvia matkoiltaan ja hehkuttivat rakkauttaan Ruotsia kohtaan. Minusta Community of Sweden.com oli aivan mahtava juttu aikoinaan, mutta tietenkin aika ajoi ohi tämänkin edelläkävijän.

Jos et ole käynyt tällä legendaarisella sivustolla aiemmin, niin nyt on sitten viimeiset ajat käydä kuuntelemassa sosiaalisen median historian havinaa.

Visit Sweden jatkaa kuitenkin sosiaalista elämäänsä muilla foorumeilla. Ruotsalaisten tärkeimmät sosiaalisen median temmellyspaikat ovat Facebook, Twitter ja Pinterest, jotka vaikuttavat kovin tylsiltä vaihtoehdoilta verrattuna aikaisempien vuosien rohkeisiin kokeiluihin. Ihailtavaa on kuitenkin, että ruotsalaiset eivät tyydy suppeaan sisältötarjontaan vaan keskustelevat faniensa kanssa kymmenellä kielellä yli 30:llä kanavalla. Komea listaus vaihtoehdoista löytyy täältä: http://bit.ly/17aRUbx.

’Social space’ on siis edelleenkin jämäkästi ruotsalaisten hallussa ja kannattaa ehdottomasti pitää silmällä minne ruotsalaiset kääntävät katseensa  tulevaisuudessa. Sillä sanoihan  jo Wayne Grezky aikoinaan, että  ’A good hockey player plays where the puck is. A great hockey player plays where the puck is going to be.’

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: