Edullista videomateriaalia matkailumarkkinointiin – osa 1

Videoiden merkitys matkailumarkkinoinnissa kasvaa kasvamistaan. Tablettitietokoneiden ja muiden mobiililaitteiden käytön lisääntyminen selittää omalta osaltaan suosion kasvun, mutta visuaalisuuden lisääntyminen netissä on ollut nouseva trendi jo vuosikausia. Jo nyt 85% Googlen käyttäjistä suosii hakutuloslistauksissaan videoita tekstin sijan. Olipa suosioon syynä mikä tahansa, oman tarinan kertominen videon muodossa on erinomainen keino matkailuyrityksille ja alueille.

Videoiden tekeminen voi olla joko erittäin kallista tai erittäin halpaa. Ammattimaisen kuvaustiimin palkkaaminen käsikirjoituksineen ja useine kuvauspäivineen on helpoin mutta myös kallein keino saada (mahdollisesti) hyvä lopputulos aikaan. Toisaalta nykyteknologian ja oman nokkeluuden käyttäminen säästää pitkän pennin – ja lopputulos voi olla huomattavasti parempi kuin ammattimainen paketti.

Yksi edullinen tapa on kutsua videointia harrastava matkabloggaaja alueelle. Matkabloggaajat eivät aina vain kirjoita tai valokuvaa, jotkut ovat aikamoisen taitavia videokameran käyttäjiä.

Bloggaajan kanssa voi tehdä sopimuksen, jolla tilaaja ja bloggaaja omaavat oikeuden kaikkeen matkan aikana kuvattuun materiaaliin. Alue tai matkailuyritys saa edullista filmimateriaalia, jota voi sitten editoida haluamakseen (joka tietenkin maksaa, mutta vähemmän kuin kuvausryhmä). Paras keino on päästää bloggaaja liikkumaan alueella vapaasti, ja siten kokemaan ja kuvaamaan oman mielensä mukaisesti. Unohdetaan siis täysin perinteiset mediamatkat eli ryhmässä liikkumiset.

Esimerkki tällaisesta bloggaaja – matkailuyritys -yhteistyöstä on globaalin matkanjärjestäjän Intrepid Travelin ja Perennial Platen yhteispeli. Intrepid Travel haki yhteistyökumppania ruokamatkateemalleen ja löysi haun tuloksena amerikkalaisen ruokabloggaajapariskunnan.

Yhteistyön tuloksena saadut videot ovat maksaneet yritykselle huikeasti vähemmän kuin mikään ’ammattimaisesti’ tuotettu materiaali. Ensimmäinen Vietnamista kertova kampanja maksoi Intrepidille vain £4,000, joka maailmanlaajuiselle yritykselle on naurettavan vähän. Nyt yhteistyöstä on kehittynyt pitkäikäinen ja huikean suosittu Real Food World Tour –kampanja.

Tuotos on huippuluokkaa, kuten tästä videosta voi todeta:

A Day in India from The Perennial Plate on Vimeo.

Seuraavassa blogissani käsittelen videoiden tuottamista crowd sourcing –keinoilla eli yhteisön osallistuttamisella.

Advertisement

Avainsanat: , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: