Instagram houkuttaa kenguruiden maahan

Sosiaalisen median kenttä muuttuu koko ajan. Uusia suosikkeja tulee ja jotkut vanhat, joskus kovinkin suureen nousuun povatut palvelut, hiipuvat käyttäjien siirtyessä uusien, inspiroivien palveluiden pariin.

Erityisen suureen suosioon on noussut Instagram, jonka käyttäjiä maailmalla on nyt jo 300 miljoonaa. Heitä on siis jo enemmän kuin Twitterissä.

Kun laadin taannoin markkinointisuunnitelmaa matkailualan asiakkaalleni, pohdin parhaimpia kanavia sekä kotimaisten että kansainvälisten asiakkaiden saavuttamiseksi pitkällä tähtäimellä. Tällä kertaa tärkeintä oli löytää sellaiset sosiaalisen median palvelut, jotka toimivat joko kotimaan markkinoilla tai useimmilla kansainvälisillä kohdemarkkinoilla. Kansainvälisiä markkinoita ajatellen päädyin ehdottamaan Instagramia.

Instagram visuaalisuudessaan ja huikeassa kävijämäärän kasvussaan peittoaa muut vastaavat sosiaalisen median palvelut. Instagram soveltuu erinomaisesti matkailumarkkinointiin, sillä sen välityksellä kiinnostavat kuvat ja videot leviävät nopeasti innostuneiden käyttäjien ruuduille.

Vaikka Instagram nähdään usein nuorten palveluna (kyllä, minunkin alakouluikäiset lapseni ovat Instassa..), mutta sen käyttäjiksi tuntuu siirtyvän yhä useampi varttuneempikin. Toki Instagram on edelleen nuorten muodikkaiden kanava. Mutta olen kuullut monen teini-iän jo kauan sitten ohittaneen sanoneen, että Instagram viehättää raikkaudellaan ja visuaalisuudellan. Palvelu toimii upeasti omien kuvien jakamiseen koko maailman ihailtavaksi. Lisäksi monet ovat lopen kyllästyneitä Facebookin sponsoroituihin viesteihin, ja Instagram tuntuu mukavan trendikkäältä ja epäkaupalliselta.

Etenkin DMO:t ovat lähteneet innokkaasti mukaan Instagramin käyttäjiksi. Malliesimerkkinä voisi mainita Tourism Australian:

Instagram_Australia

http://instagram.com/australia

Sivusto näyttää kuvia, joita Instagramin käyttäjät lähettävät heille varustettuna tagillä  @Australia, #SeeAustralia  tai #RestaurantAustralia. Pieni markkinointitiimi tuottaa upean kavalkaadin kuvia hyvin vaatimattomin varoin. Kuvat varustetaan informatiivisella tekstillä ja suunnitelmallisuus on minimissään, sillä kuvat julkaistaan usein samana päivänä kun ne ovat saapuneet Tourism Australian tiimille. Visuaalista, informatiivista ja hyvin ajankohtaista.

Instagram_Australia_kuva

Yli miljoona tilin seuraajaa on varmastikin samaa mieltä kanssani, että maisemat ja sitä myöten kuvat ovat upeita.

Näitä katsellessa tekisi mieleni pakata laukut ja lähteä tammikuuta pakoon Austraalian lämpöön!

 

Advertisement

Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: