Warner Bros Harry Potter Studio Tour – draaman kaarta elämykseen

Kun vierailin kesällä Warner Brothers Harry Potter Studio Tourilla (viralliselta nimeltään Warner Bros Studio Tour London – The Making of Harry Potter), mieleeni tuli ajatus että paikka on varmastikin parhaiten suunniteltu ja toteutettu matkailuelämyskohde, jossa olen koskaan käynyt. Niinpä suosittelen visiittiä kyseiseen kohteeseen erittäin lämpimästi kaikille niille matkailualan ihmisille, jotka ovat työkseen tuottavat matkailuelämyksiä, markkinoivat matkailukohteita tai ovat muuten vain Harry Potter faneja.

Nimestään huolimatta Warner Bros Studio Tour London sijatsee entisessä kotikaupungissani Watfordissa. Leavesdenin studioilla kuvattiin James Bond filmejä vuosina 1995 – 2000, jonka jälkeen studio siirtyi Harry Potter filmien tuotantopaikaksi. Vuosia katselin ohi kulkiessani kuinka studiorakennusten ulkopuolelle nousi jännittäviä rakennelmia, mm. huispauskenttä sinisine kankaineen.

Viimeisen Harry Potter -produktion jälkeen Warner Brothers käytti kuuleman mukaan 100 000 puntaa ja taikoi sodanaikaisista Rolls Roycen lentokonetehdashalleista koko perheen matkakohteen. Harry Potter Film Studio Tour avattiin viime keväänä ja paikka on ollut äärettömän suosittu (ja usein loppuunmyyty) huolimatta siitä, että studiokierroksen voi tehdä päivittäin noin 5000 kävijää.

Studio Tour on laadittu aiheeseen sopivasti elokuvan draaman kaaren mukaisesti. Alkulämmittelyn ja esittelyn jälkeen kokemus syvenee, kiihtyy huippunsa ja tapaa lopussa ratkaisun. Välissä on tietenkin asiaankuuluvia suvantokohtia. Klassinen dramaturginen rakenne siis.

Koska elokuvaakaan ei pilata etukäteen juonen käänteitä kertomalla, laitan tähän vain muutaman kuvan kertomaan mitä kierroksella voi nähdä.

Myös muille kuin elämyspalveluiden tuottajille käynti Harry Potter Studio Tourilla on opettavainen kokemus. Oma huomioni kiinnittyi erityisesti tuloaulan useisiin ilmoituksiin vieraiden käyttöön tarkoitetusta ilmaisesta Wi-Fi verkosta. Vierailijoita suorastaan yllytettiin ottamaan kuvia, kuvaamaan videoita ja jakamaan kertomuksia sosiaalisessa mediassa. Loistava esimerkki siitä kuinka pienellä tavalla saadaan näkyvyyttä netissä ja kannustetaan WOMia.

Tässä muutama vinkki kävijöille:

–          Paikan päälle ei voi vain ilmaantua, vaan kierros varataan etukäteen ennalta määrätylle päivälle ja kellonajalle. Kierrokseen kannattaa varata runsaasti aikaa, mutta yleensä sen kiertää noin kolmessa tunnissa. Tosin meillä – aitoina Harry Potter faneina – kierros kesti lähes viisi tuntia! Paikka sulkeutuu normaalisti noin klo 19.30.
–          Studiot sijaitsevat noin 30 km Lontoon keskustasta pohjoiseen. Parhaiten paikalle pääsee junalla (matka noin 30 min) Lontoon Eustonin asemalta. Watford Junctionin asemalta kulkee puolen tunnin välein bussi, joka vie Studioille noin 20 minuutissa eli kannattaa ajoittaa tulonsa Watford Junctionille noin 45 minuuttia ennen varattua kierrosaikaa.
–          Kannattaa katsoa mahdollisimman monta Harry Potter filmiä ennen kierrosta, jotta elämyksestä saa mahdollisimman paljon irti.
–          Ravintoloita ei paikan päältä löydy, joten kannattaa syödä tuhdisti ennen kierrosta. Kierroksen aluksi ja lopuksi voi tosin käydä tuloaulassa sijaitsevassa kahviossa. Kesken kierrosta voi nauttia kevyttä purtavaa tai äärettömän makeaa kermakaljaa (butterbeer) raikkaassa ulkoilmassa.
–          Kierros päättyy Warner Brothersin kauppaan, jonka hintataso ei ole halvimmasta päästä. Taikasauvan saa noin 25 punnalla.

Useita ystäviäni on käynyt kierroksella ja olen kuullut vain todella positiivisia kokemuksia ja ylistäviä lausuntoja. Niinpä ne, jotka ovat onnistuneet järjestämään vaikkapa ensi viikon World Travel Market –käyntiinsä yhden vapaapäivän, voivat käyttää sen hyvillä mielin muuhunkin kuin shoppailuun!

Advertisement

Avainsanat: , , , , ,

7 responses to “Warner Bros Harry Potter Studio Tour – draaman kaarta elämykseen”

 1. Anne says :

  Ollaan menossa muutaman kaverin kanssa käymään tuolla Studiolla. Mitenkä tuo junalla matkustaminen toimii Lontoossa, pitääkö junaliput varata etukäteen vai saako ne ostettua junassa? 🙂

 2. Marjo Ranta-Irwin says :

  Hei Anne,
  Junat Watford Junctioniin lähtee Eustonin asemalta, normaalisti laitureilta 8 – 11. Kyseisille laitureille pääse vain porttejen läpi, eli lippu pitää ostaa ennen junamatkaa. Osto onnistuu helposti asiakaspalvelupisteestä tai lippuautomaatista, jotka molemmat löytyvät kyseisten laitureiden luota. Aikuisen menopaluulippu (off peak meno klo 9.00 jälkeen) Eustonista Watford Junctioniin maksaa tällä hetkellä (marraskuu 2013) £10.20 ja vähintään kolmen hengen ryhmä saa reilun ryhmäalennuksen. Mukavaa studiopäivää!
  Marjo

  • Ella says :

   Voitko kertoa Selkeät ja yksinkertaiset ohjeet ensikertaa tänne matkaaville? 🙂

   Miten kings crossin asemalta pääsee kaikista helpoiten ja edullisimmin tänne studiolle? Ystäväni kanssa etsimme tietoa ja monissa paikoissa neuvottiin erilailla. Ja kun ostaa meno-paluu lipun, täytyykö tietää tarkka aikataulu ostohetkellä, että käykö lippu vain tiettyyn junavuoroon. Entä kuinka tuonne Eustonin asemalle pääsee (+hinta) ?

   Kiitos hurjasti, jos voit auttaa!

 3. Marjo Ranta-Irwin @ Blueberry Consulting says :

  Hei! King’s Crossin asema on lyhyehkön kävelymatkan päässä Eustonin asemalta, mutta asemien välillä kulkee myös maanalainen (Northern Line sekä Victoria Line). Eustonin asemalta voi ostaa päivälipun (travel card tai return ticket), jolla voi matkustaa Eustonista Watford Junctionin asemalle ja takaisin. Lippu kannattaa ostaa vasta paikan päältä joko automaatista tai kassalta. Lippu käy kaikkiin tavallisiin London Midland -juniin (ei pikajunat kuten Virgin) eikä tarvitse tietää etukäteen mihin aikaan menee tai tulee takaisin. Junamatka kestää n 20 – 40 min riippuen junasta. Hinta taitaa olla tällä hetkellä n. £10 jos matkustaa klo 9.30 jälkeen (Off peak day return). Jos sinulla on Oyster Card, sekin käy ja matkustaminen on edullisempaa, eikä tarvitse ostaa lippua erikseen.
  Vaihtoehtoisesti voit ottaa lentävän Ford Anglian King’s Crossilta jos niitä sattuisi näkymään! It’s just like magic!

 4. inna karkonen says :

  Hei, Marjo!
  Osaatko neuvoa miten parhaiten pääsee Readingista studiolle? Pitääkö ensin mennä Lontooseen ja vasta sieltä eteenpäin, näitä edellä mainittuja ohjeita käyttaen? Kannattaako ostaa Digital Guiden lippujen oston yhteydessä vai pärjätäänkö ilman? Mukana on kaksi lasta 14 ja 11v.

 5. Lotta Naumanen says :

  Hei! Olen lähdössä lontooseen ja olen lukenut/katsonut Harry Potterista jaksot 1-5 ja kysyisin että onko studio kierroksella paljastuksia Harry potter jaksoista puoliverinen prinssi ja kuolemanvarjellukset?

 6. Marjo Ranta-Irwin @ Blueberry Consulting says :

  Studiokierroksella näkee lavastuksia, pukuja ja kaikenlaista muutakin kaikkiin Harry Potter -elokuviin liittyvää. Elokuvien juonta ei kerrota, mutta saattaapa hyvinkin olla että kierroksella saa ajatuksia elokuvien ja kirjojen sisällöstä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: