Matkailijoita houkuttelee ilmainen Wi-Fi (infograafi)

TripAdvisor julkaisi viime viikolla alkuvuodesta tehdyn matkailijoiden ja majoituksen tarjoajien mielipiteitä karttavan kyselyn tulokset. Kyselyssä haastateltiin sekä matkustajia että majoituksen tarjoajia ympäri maailmaa. Yhteensä vastaajia oli yli 35 000 jopa 26 maassa.

Julkaistuja kyselyn vastauksia lukiessa täytyy pitää mielessä että kyselyn on tilannut maailman suurin suositussivusto, mutta antaa se toki indiaaktiota maailmalla vallitsevista mielipiteistä.

Lähes kaikki (92%) matkaa suunnittelevat käyttivät internettiä avukseen. 69 % kaikista vastaajista kertoi tutkivansa matkan suunnitteluvaiheessa suosittelusivustoja (kuten TripAdvisoria). Maakohtaiset erot ovat suuret, mutta etenkin eurooppalaiset vastaajat tuntuivat pitävän suosittelusivustoja arvossaan. Ranskalaisista 84 %, saksalaisista 85 %, briteistä 76 % ja italialaista huikeat 87 % tukeutuivat matkaa suunnitellessaan suosittelusivustoihin.

Free Wi-FiMatkaa suunnittelevat vertailivat keskimäärin seitsemää majoitusta keskenään ennen varauksen tekoa. 80 % kaikista vastaajista kertoi ilmaisen Wi-Fi:n olevan tärkeä valintakriteeri. Muiden maksuttomien palveluiden toivelistojen järjestys on maariippuvaista, mutta esimerkiksi brittien mieleen olivat hintaan kuuluva aamiainen, ilmainen Wi-Fi –yhteys huoneissa sekä uima-allas. Lisäksi hotellihuoneiden hinta-alet ja ilmaiset lisäyöt saavat hintatietoisiin britteihin vipinää varaushetkellä.

Jos tästä kyselystä jotain kannattaa pistää korvan taakse, on se, että majoitusyritysten olisi hyvä olla edustavasti esillä suosittelusivuilla – etenkin  jos haluavat houkutella keski-eurooppalaisia matkaajia. Ja jos hotelli tarjoaa ilmaisen Wi-Fi –yhteyden, siitä kannattaa myös mainita esittelyteksteissä. Se voi olla se ratkaiseva tekijä hotellin valinnasssa.

Tässä alla Britannian kyselyn tulokset infograafin muodossa, mutta kannattaa tutustua myös muiden maiden tuloksiin, sillä ne todennäköisesti poikkeavat brittien vastauksista.

Advertisement

Avainsanat: , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: