Matkailutrendejä maailmalta: Eco-podit
Yksi glampingin muodoista on eco-podit. Ne ovat puurakenteisia leirintämökkejä, jotka muistuttavat usein ulkonäöltään telttoja. Sisällä on riittävästi tilaa nukkua ja keitellä aamuteet, sillä mökit ovat normaalisti sähköistettyjä ja lämmitettyjä.
Joissakin podeissa on sängyt petivaatteineen, mutta joskus asiakkaat majoittuvat askeettisemmin lattialle makuupusseissa – aivan kuten telttaillessaan. Normaalisti podiin kuuluu terassi, jossa aamiaista (ja yömyssyjä) voi nautiskella ihaillen maisemia.
Jos brittiläinen teltan muotoa jäljittelevä mökki ei miellytä silmää, ehkäpä suomalaisen Robin Falckin suunnittelma minikesämökki on luontevampi vaihtoehto. Hintalappu tälle luomukselle on noin 8 000 euroa. .
Ecopod-majoitusta löytää usein kansallispuistojen yhteydestä tai suosittujen vaellusreittien varrelta. Hyvä esimerkki tästä on Skotlantilaisen Loch Lomond –järven rannalla sijaitsevat vyötiäistä muistuttavat ecopodit. Minusta nämä soveltuisivat erinomaisesti myös suomalaisten kansallispuistojen yhteyteen!
Vaikka eco-podien ulkonäkö vaihtelee, niitä kaikkia yhdistää ajatus kestävästä kehityksestä ja ympäristöystävällisyydestä. Kevytrakenteisia ecopodeja pidetään ympäristöystävällisempänä vaihtoehtona mökkikylille. Eco-podit ja eco-camping myös painottaa ympäristöystävällisyyttä toiminnassaan, ja majoituksen tarjoajat muistavat kertoa sen myös asiakkailleen – mitä me suomalaiset harvoin viitsimme tai ymmärrämme tehdä. Hyvä esimerkki eco-campingistä löytyy Skotlannin ylämailta: Ecocamp Glenshee.
Ecopod voi olla myös kankainen. Luksustelttailua ekohengessä voi harrastaa myös talvella, josta esimerkkinä löytyy viehko Whitepod eco-luksuskylä Sveitsissä.
Leirintäalueidemme kausi on kovin lyhyt, mutta saattaisiko tässä kuitenkin olla jotain ideaa esimerkiksi maatilamajoituksen lisäksi tai perinteisille mökkikylille. Rakentaminen ei ole kallista ja pr- ja mainosarvoa löytyisi kummasti persoonallisella designilla ja korkeatasoisella palvelulla. Nyt rohkeasti ketterää kokeilua ja leikkimielisyyttä kotimaisten eco-podien suunnitteluun!
Lue myös:
Matkailutrendejä maailmalta: glamping
Trackbacks / Pingbacks