Matkailutrendejä maailmalta: glamping

Seuraan suurella mielenkiinnolla mitä suuressa maailmassa tapahtuu matkailun parissa. Millaisia uusia tekniikoita, markkinointikampanjoita ja muuta pöhinää tapahtuu maamme rajojen ulkopuolella. Kaikista mielenkiintoisinta on ehkä kuitenkin tutustua matkailun uusimpiin suuntauksiin: havainnoida jo nousussa olevia trendejä ja kuunnella herkällä korvalla heikkoja signaaleja tulevista.

Joskus ennusteeni tulevaisuuden lomatrendeistä ovat jopa osuneet aivan nappiin. Britanniassa ollessani päättelin aikoinaan, että uusien halpalentoyhtiöiden myötä lyhyet kaupunkilomat tulevat nousemaan suureen suosioon, ja näin kävikin. Viikonloppulomat mitä kummallisimmissa ja eksoottisimmissa paikoissa – kuten Tampereella – houkuttivat kun hinta oli oikea ja lentoajat sopivat.

Olin myös aivan varma että revontulimatkat tulevat saamaan melkoisen suosion ja näissä ajatuksissa perustin jo vuosia sitten markkinointinimen Northern Lights Holidays. Arvelin ennustetun auringon aktiivisen kauden saavan aikaan runsasta mediahuomiota jonka myötä kiinnostus Lapin lomia kohtaan nousisi ennennäkemättömälle tasolle. Näin kävikin.  MEKin revontulivideo vuonna 2010 viimeistään räjäytti pankin ja Lappi täyttyi innokkaista taivaalle katselijoista.

Trendien seuraaminen ja uusien tuulien haisteleminen on erityisen hyväksi bisnekselle. Benchmarkkaus kannattaa.  Jos me täällä Suomessa saamme esille matkailutuotteita elikkäs palveluita, jotka osuvat ajan hermoon, on asiakkaiden houkuttelu huomattavasti helpompaa.  Niinpä ajattelin listata omia suosikkejani matkailutrendeistä, jotka ovat mielestäni nousussa ja ovat myös helppo toteuttaa Suomessa.

Glamping

Tämä ei ole mikään uudenuutukainen trendi, mutta se ei ole vielä saavuttanut meitä samalla tavoin kuin muualla maailmassa. Gamping on lähtöisin Briteistä mutta on saanut jalansijaa esimerkiksi USAssa. Perheet, nuoret parit ja kaveriporukat lähtevät viikonlopuksi maaseudun rauhaan, mutta vaativat leireilyltään entistä korkeamman tason mukavuuksia. Enää ei vietetä öitä märissä ja kylmissä teltoissa. Tilalle on tullut glamping  eli glamorous camping!

tiipii

Glamping eli loistokas leiriytyminen tapahtuu erilaisissa perustelttaa huomattavasti paremmissa majoituksesa kuten tiipii – teltoissa, mongolialaisissa jurtissa tai kevytrakenteisissa puumökeissä. Asiakkaan kannalta tärkeintä on, että päästään luonnon keskelle, mutta yön voi nukkua lähes hotellitasoisessa majoituksessa.

8751680926_ac00175df7_z

Glamping –majoitusta on monentasoista, mutta normaalisti hintaan kuuluu hotellivarustus eli lakanat ja pyyhkeet. Aamiainen ei sentään normaalisti kuulu hintaan, sillä pitäähän glampingissäkin olla mukana joitain camping-loman elementtejä.

seventh heaven glampsite

Leirintäalueen omistajan kannalta glamping-tasoisen majoituksen tarjoaminen on houkuttelevaa sillä asiakkaat ovat valmiita maksamaan huomattavasti enemmän majoituksestaan mutta majoituksen perustamiskustannukset ovat huomattavasti edullisemmat kuin hirsimökkikylän.

Brittilehtien matkailusivut pullistelevat kevään tullen mitä upeimmista leirintäalueista ja uusista majoitusvaihtoehdoista. Utelias ja lomailusta innostunut keskiluokka suuntaa jo nyt matkansa keski-Europpaan glamping –lomille, joten  heitä olisi helppo houkutella myös meille.Meillä riittää luontoa, puhtaita uimavesiä ja turvallista ympäristöä perheiden seikkailuille.

Olen myös varma että kotimaiset perhematkaajat innostuisivat glampingistä, sillä kaikilla ei ole kesämökkiä järven rannalla. Puhumattakaan venäläisistä perheistä. Kukapa ei haluaisi kokea jotakin uutta ja hauskaa kuten yöpyä tiipiissä tai jurtassa – siitähän saisi kerrottua monta hauskaa tarinaa kotopuolessa. Glampingistä olisi siis ainesta maaseutumatkailun tai kesämatkailun piristämiseen.

Onko sinulla omakohtaisia kokemuksia glampingistä?

Advertisement

Avainsanat: , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: